fbpx

Zorg ervoor dat inbrekers geen kans krijgen: 5 tips

 In Wonen

Maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk! Wij geven je 5 tips.

Tip 1: Bewoonbaar

Niet aanwezig in je huis? Zorg ervoor dat het lijkt alsof je thuis bent. Ga je ’s avonds de deur uit? Doe de gordijnen alvast dicht. En probeer zoveel mogelijk overdag gordijnen open te hebben. Bang dat dit niet genoeg is? Schakel een lampje aan met een tijdschakelaar waarop je kunt instellen hoe laat dit licht aan en hoe laat dit licht uitgaat.

Tip 2: Deuren dicht

Trek niet je deur dicht, maar doe hem op slot! Nog beter doen? Je hebt sloten met keurmerken die extra goed in staat zijn om inbrekers tegen te houden: deze hebben een SKG-keurmerk. Je kunt natuurlijk altijd een alarm of beveiligingscamera’s plaatsen.

Tip 3: Waardevolle spullen

Zet geen waardevolle spullen in het zicht. Want je wilt niet dat inbrekers jouw laptop op tafel zien staan. Berg zoveel mogelijk spullen op.

Tip 4: Sleutel onder de bloempot

Het kan allang niet meer, maar toch gebeurt het: een sleutel onder de bloempot naast de voordeur. Zo maak je het inbrekers wel érg gemakkelijk.

Tip 5: Buurtgenoten

Zorg voor sociale controle: buren die het weten als je op vakantie bent. Zo houden zij een oogje in het zijl. Maar praat je mond niet voorbij tegen vreemden: dat heeft juist weer een tegenovergesteld effect.

Wil je weten hoe veilig je woning op dit moment is? Doe de scan: https://www.politiekeurmerk.nl/bewoners/wat-kan-ik-zelf-doen/hoe-veilig-is-mijn-huis/

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt