fbpx

Virtual Reality zorgt voor minder nutteloze bezichtigingen

 In Huis verkooptips, Makelaar voor een uur

Steeds meer bedrijven maken gebruik van virtual reality. Waarom zou je als huisverkoper hier óók gebruik van moeten maken? Een virtual reality tour geeft een realistisch beeld van de woning. Het is een bezichtiging vanaf je eigen bank. En deze strategie werkt: alleen mensen die écht belangstelling hebben, zullen je woning bezichtigen.

Concept Makelaar voor een uur

Het concept van Makelaar voor een uur: je betaalt een vast laag tarief voor een compleet pakket én een bedrag per bezichtiging. Door een virtuele reality-rondleiding weten potentiële kopers van te voren al of zij wel écht geïnteresseerd zijn. Dit scheelt bezichtigingen, dus het scheelt geld en tijd. Waarom betalen voor een bezichtiging en je huis opruimen, als deze mensen toch niet geïnteresseerd zijn?

Makelaar voor een uur biedt door middel van virtual reality een betere ‘voorselectie’ op geïnteresseerden en bereikt een groot publiek met landelijk bereik. Het gemiddeld aantal bezoeken op de virtuele ‘rondleiding’ op de website is 930!

Reacties van koper en verkoper op virtual reality

Het concept blijkt te werken. We hebben namelijk al meerdere keren afzeggingen voor een bezichtiging binnengekregen. Normaal sta je hier niet van te juichen, maar één van de potentiële kopers gaf aan: “We hebben de virtuele tour bekeken, en willen de bezichtiging bij nader inzien afzeggen. Nu weten we namelijk zeker dat deze woning ons niet genoeg ruimte en kamers biedt. En meer ruimte voor ons gezin is de reden waarom wij verhuizen.” Je kunt je voorstellen dat de verkoper ook blij was. “Fijn dat deze mensen het vooraf aangeven. Zo betalen we niet voor niets en hoef ik niet zo vaak op te ruimen.” Door dit realistische beeld is de woning met twee bezichtigingen verkocht.

Toch veel geïnteresseerden voor je woning?

Wees gerust, Makelaar voor een uur factureert nooit meer dan het gemiddelde totaalbedrag van de traditionele makelaar. En dat is 1,5% van de koopsom van de woning. Bovendien gaat alles in bespreking met de verkoper. Maak vrijblijvend kennis met één van onze persoonlijke makelaars.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
Verhuizen? Wat voor type verhuizer ben jij?