Het verschil tussen internetmakelaar en traditionele makelaar

In principe moeten internetmakelaars zich aan dezelfde regels houden als traditionele makelaars. Maar wat is dan het verschil tussen deze makelaars?

Iedere makelaar maakt gebruik van internet, dit doet niet alleen de internetmakelaar. Ook traditionele makelaars plaatsen hun huizen op Funda en op een eigen website. Maar wat is dan het verschil? Het verschil zit hem in het verdienmodel en de (hoeveelheid) online/offline hulp bij de verkoop van je huis.

Traditionele makelaar

Een traditionele makelaar komt bij je langs. Deze makelaar neemt alle specificaties op en zal je alle vragen stellen die nodig zijn voor een goed lopende verkoop. Van A tot Z hulp bij de verkoop: want een traditionele makelaar helpt ook met styling, prijsbepaling, verkoopstrategie, bezichtigingen, contact leggen met potentiele kopers, onderhandelingen, afhandeling, etc.

Traditionele makelaars hanteren veelal een courtage-verdienmodel: een percentage van de verkoopsom. Dit is waarom de traditionele makelaar vaak duurder is dan de internetmakelaar. Een traditionele makelaar heeft veelal een goed netwerk ín de stad waar zij actief zijn.

Internetmakelaar

De benaming ‘internetmakelaars’ komt vooral vanuit de online service die een internetmakelaar biedt. Een internetmakelaar komt niet bij je langs. Foto’s, teksten, specificaties dien je zelf op te leveren. Je verzamelt zelf alle informatie over de woning, en je doet vaak zelf de bezichtigingen. Sommige internetmakelaars kunnen hulp bieden bij de dingen die je liever niet zelf doet. Dit verschilt per makelaar.

Een internetmakelaar is vaak goedkoper, omdat je veel dingen zelf moet doen. Een internetmakelaar hanteert meestal geen courtagemodel. Zij hebben veelal een online netwerk, verspreid over het heel Nederland.

Wat te kiezen?

De ene persoon vindt een traditionele makelaar fijner omdat hij/zij dan meer wordt geholpen. De ander heeft het liever zelf in de hand en betaalt graag wat minder. Prijzen en pakketten verschillen erg, daarom is het altijd goed om onderzoek te doen bij verschillende makelaars.

Makelaar voor een uur: the best of both worlds

Bij Makelaar voor een uur helpen we je van A tot Z bij de verkoop van je woning, maar we vragen géén courtage (een percentage van de koopsom). Met de nieuwste technieken verkoopt Makelaar voor een uur jouw woning. Meer informatie? Kom vrijblijvend met ons in gesprek.

Recent Posts
Comments
  • Beije Vastgoed

    Erg interessant om op een dergelijke wijze te werk te gaan. Transparantie zal zeker z’n vruchten afwerpen met oog op de betrouwbaarheid.