fbpx

Huizenprijzen beginnen te dalen in wereldsteden: volgt Amsterdam?

 In Makelaar voor een uur

Huizenprijzen beginnen te dalen in wereldsteden: volgt Amsterdam?

De huizenprijzen in gewilde steden als Londen, Sydney en Beijing dalen. Lichtjes, maar toch. Dat kan gevolgen hebben voor de huizenprijzen elders in de wereld. Ook in Nederland.

We kennen de verhalen over de mogelijke oververhitting op de Nederlandse huizenmarkt. Bijna overal gaan de prijzen omhoog, maar vooral in de Randstadgaan ze door het dak.

Kentering op komst?

Is er voor de meest gewilde steden een kentering op komst? Het Amerikaanse persbureau Bloomberg signaleert een neergaande trend in enkele populaire steden op de wereld. Zij wagen zelfs het einde van de mondiale huizenprijsexplosie te voorspellen.

Het Internationaal Monetair Fonds levert de onderbouwing. In de meest recente versie van het Global Financial Stability Report zien de IMF-cijferaars dat de huizenprijzen in grote, gewilde steden steeds meer met elkaar samenhangen.

Synchrone prijsontwikkeling

Met andere woorden: de huizenprijzen in Amsterdam hebben meer te maken met het prijspeil in Londen of Sydney dan met de prijzen in – pak ‘m beet – Den Bosch, vanwege beleggers die investeren in vastgoed in populaire wereldsteden. Synchroon met de prijsontwikkeling in metropolen als Londen en Sydney zouden ook de huizenprijzen in Amsterdam kunnen dalen, is dan de verwachting.

 

Bron; RTLZ
Foto; RTLZ & GettyImages

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt