fbpx

Huis kopen? Zo voorkom je een miskoop: 5 tips (video)

 In Huis verkooptips, Wonen

Na een lange huizenjacht heb je eindelijk je plekje gevonden. Je wilt snel handelen, voordat het te laat is! Maar let wel op: want er komt veel kijken bij het kopen van een woning, je wilt niet voor minder leuke verrassingen komen te staan. Zo voorkom je een miskoop:

  1. Financiering

Niets is zo vervelend: je stort je volop jouw droomhuis, maar daarna blijkt dat je het niet kan financieren. Ga dus voordat je een beslissing maakt langs bij een hypotheekadviseur. Hiermee versterk je ook je onderhandelingspositie.

  1. Woningmarkt

Bepaal zelf je koopmoment. Op dit moment stijgen de prijzen en woningen worden sneller verkocht dan afgelopen half jaar. Er gebeurt veel op de markt. Er kunnen echter verschillen zijn per regio, dus onderzoek dit ook!

  1. Woningwaarde

In het kadaster kun je nakijken wat de verkoopprijs is geweest voor vergelijkbare woningen in de buurt. Onderzoek ook wat de bouwkundige staat van de woning is, vooral bij wat oudere woningen is dit aan te raden. Dit kun je meenemen in jouw beslissing voordat je een woning koopt.

  1. Buurt

Voordat je een beslissing neemt, is het een raadzaam om eens op verschillende tijdstippen door de buurt te wandelen, vooral als je hier niet bekend bent. Wat vind jij belangrijk? Welke voorzieningen biedt de nabije omgeving? Ga jij je hier thuis voelen? Is die sportvereniging die je zoekt in de buurt? Openbaar vervoer?

  1. Verkopers

Probeer na te gaan wat de reden van verkoop is. Hiermee versterk je ook jouw onderhandelingspositie. Heeft de verkoper al een ander huis gekocht? Hebben de verkopers haast? Is het een persoonlijke reden? Wat is de reden van verkoop?

Hiernaast heb je nog juridische aspecten waar je rekening mee dient te houden. Bestudeer het eigendomsbewijs, de woningbrochure en eventueel bestemmingsplannen en milieuaspecten. Wanneer je een huis gaat kopen en je wilt deskundig advies en hulp hiermee: vraag een aankoopmakelaar je te helpen.

Bron: NOS

Huis (ver)kopen? Maak vrijblijvend kennis met één van de makelaars van Makelaar voor een uur!

Recent Posts
Comments
  • Bodemprijsaankoopmakelaar

    De video van de NOS is mij helemaal ontschoten. Leuk om te zien dat zij aandacht besteden aan de makelaardij.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt