Huis te koop: waarom is een plattegrond belangrijk?

Professionele foto’s zijn essentieel om een goed beeld van een woning te kunnen vormen, sommige makelaars bieden 360 graden foto’s, of zelfs een vr-tour. Maar om een goede inschatting te kunnen maken van de grootte van de kamers en inrichting hiervan is een plattegrond ook erg belangrijk.

Plattegronden van je huis geven inzicht in afmetingen, kastruimtes en de plaatsing van de deuren en ramen. Je ziet in één oogopslag hoe het huis in elkaar zit. Heb je een hoekbank? Dan kun je gelijk checken of deze wel makkelijk in de indeling van de huiskamer past. Daarnaast: je krijgt op Funda een hogere ranking als je o.a. een plattegrond toevoegt.

Voorbeeld plattegrond

Van onze Vincent van Goghsingel 28 in Hillegom:


Makelaar voor een uur heeft een compleet pakket voor een vaste prijs, inclusief plattegronden. Meer weten? Maak een vrijblijvende kennismaking.

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • Bonnie

  Hallo Floor,

  Een kleine aanvulling op je blogartikel:
  De woning krijgt inderdaad een hogere ranking als er een plattegrond bijzit. De plattegrond dient dan wel een interactieve Floorplanner plattegrond te zijn. En niet een bouwtekening die tussen de woningfoto’s is geplaatst.

  Groetjes Bonstaete – Bonnie

  • Floor

   Hi Bonnie, bedankt voor je tip! Klopt. Met vriendelijke groet, Floor