fbpx

Hoe ga jij je snel thuis voelen in je nieuwe woning?

 In Wonen

Je bent verhuist. Natuurlijk is het altijd even wennen voordat je je draai hebt gevonden in je nieuwe stulpje. Maar hoe zorg je ervoor dat je je sneller thuis voelt in je nieuwe woning?

Dozen in één kamer

Niet alles gelijk uit kunnen pakken? Laat de dozen waar nog spullen in zitten niet overal door het huis slingeren, zet ze bijvoorbeeld tijdelijk allemaal in de studeerkamer. Wanneer je de doos met glazen wil uitpakken, kun je natuurlijk deze doos ook in de keuken neerzetten. Het gaat erom dat je huis er niet uitziet alsof het nog niet af is.

Geef spullen een vast plek

Vaak geef je, op de verhuisdag zelf, je meubels al een plekje. Als je de rest van je spullen ook zo snel mogelijk een vaste plek geeft, zal je eerder een ritme en een vertrouwd gevoel krijgen in je nieuwe huis. Waar laat je bijvoorbeeld je sleutelbos als je binnenkomt? Wanneer je geen vaste plekken hebt voor spullen, zal het aanvoelen als een vakantiehuisje, én dat is niet de bedoeling.

Spendeer tijd in je woning

Als je je ergens thuis wil voelen, kun je het beste veel tijd doorbrengen in je huis. Neem desnoods een paar dagen vrij om je draai te vinden. Rommel een beetje, doe klusjes, maar ook: relax! Neem tijd voor je hobby’s, bak een taart of kijk een serie. Maak het jezelf gemakkelijk.

Leer de buurt kennen

Als je de buurt nog niet kent, kan het nog wat onwennig aanvoelen. Loop een rondje, zeg de buren gedag en bekijk hoe het eraan toegaat in de buurt waar je woont. Kom je de buren niet tegen? Dan kun je natuurlijk altijd nog een kaartje door de bus doen om jezelf voor te stellen.

Daarnaast is het belangrijk dat je graag je vrienden en familie uitnodigt in jouw nieuwe stulpje. Zo kun je laten zien dat dit huis van jou is.

Huis (ver)kopen? Maak vrijblijvend kennis met één van de makelaars van Makelaar voor een uur!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt