fbpx

Een gezond thuis: welke planten werken luchtzuiverend? (infographic)

 In Wonen

Luchtzuiverende planten bestaan!  Het fijnstofgehalte in een dichte ruimte kan flink dalen wanneer deze planten hun werk doen. Dit blijkt uit onderzoek van Ogreen, specialist is in het testen hiervan. Wil je hier meer over weten? Check het hieronder.

Gezonder binnenklimaat

De lucht binnen is vaak vuiler dan buitenlucht. Dit komt door verschillende apparaten, kookluchten, sigarettenrook en stof. Veel schadelijke lucht is onvermijdbaar. Huizen zijn vandaag de dag goed geïsoleerd, een woning moet alsnog voldoende worden geventileerd. Naast het luchten van je huis, helpen luchtzuiverende planten voor een nóg gezonder binnenklimaat.

Wat levert het op?

Eigenlijk zorgt iedere plant voor zuurstof en betere luchtvochtigheid. Maar luchtzuiverende planten zuiveren de lucht ook: ze binden vuile stoffen aan hun bladeren, of ze zetten schadelijke stoffen om in zuurstof. Deze planten werken als een ecomachine.

Bovendien kan ongezonde lucht leiden tot hoofdpijn, slaapproblemen, huisklachten, longprobleem en astma. En planten zorgen natuurlijk óók voor een huiselijke sfeer en een mooie akoestiek.

Welke planten zijn luchtzuiverend?

Welke planten werken luchtzuiverend én passen goed in jouw interieur? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Vul je e-mailadres in en download de infographic.Tips voor een duurzame woning? Check dan deze blog.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt