Eindelijk een makelaar met een eerlijk verdienmodel

Twee jaar geleden besloten twee ondernemers er iets aan te gaan doen: de oneerlijkheid op de makelaarsmarkt. Wouter van Dijk en Niels van Vliet riepen Makelaar voor een uur in het leven.

“Ik heb het altijd al een moeizaam verdienmodel gevonden,” zo vertelt Wouter. Normaal vragen makelaars een vast percentage van de koopprijs. Gemiddeld zijn er 7 bezichtigingen per woning, dus reken maar uit: de makelaar komt binnen!

DUIDELIJK VERDIENMODEL

Makelaar voor uur rekent een starttarief én kosten per bezichtiging. Zo heb je dus duidelijk inzicht op wat je uitgeeft en hoeft een makelaar dus niet duur te zijn. “Wij voeren het offline én online marketinggedeelte voor je uit en gaan actief opzoek naar kopers.” Makelaar voor een uur wil zo goed mogelijk de tijd en het geld van iedereen optimaal benutten. Toch veel geïnteresseerden je woning? Wees gerust, Makelaar voor een uur vraagt totaal nooit meer dan het gemiddelde wat andere makelaars vragen: 1,5% van de verkoopsom van de woning.

EERLIJKE ADVERTENTIE

Hierbij komt kijken dat Makelaar voor een uur voor zo min mogelijk bezichtigingen zorgt. Ik hoor je denken: zo min mogelijk?! Inderdaad. “We willen voorkomen dat mensen met een onduidelijk beeld van het huis dan toch voor de zekerheid willen komen kijken.” Makelaar voor een uur maakt een eerlijke en duidelijke advertentie: zodat alleen de oprecht geïnteresseerde mensen je huis komen bezichtigen. “Meestal weet je het al als je voor het huis staat: dit is je droomhuis. Of juist niet. Dit laatste moet duidelijk worden via de online huisadvertentie: zo verspilt de bezoeker geen tijd en de verkoper geen geld.”

EEN LEVENSECHTE VIRTUELE BEZICHTIGING

Dit doet de makelaar onder andere door een virual reality tour: zo kun je van te voren al ‘lopen’ door je potentiële droomhuis. Zo kun je van te voren online zien of het huis iets voor jou is of niet. Alleen échte geïnteresseerden komen kijkje nemen.

DE JUISTE MENSEN BENADEREN

Makelaar voor een uur helpt verkopers de juiste doelgroep te vinden voor het kopen van het huis, en niet de doelgroep die het alleen bij een bezichtiging houdt. Makelaar voor een uur helpt je huis in het beste en eerlijkste daglicht te zetten voor de juiste doelgroep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *