5 redenen om je huis in de zomer te koop te zetten

Is het verstandig je woning te koop te zetten in de zomervakantie? Niet iedereen durft dit. Maar wij vinden JUIST dat je je huis in de zomer te koop moet zetten! Vijf redenen waarom.

1. Zonnige & vrolijke bezichtigingen

In de zomer heb je meer kans op mooie lichte en zonnige foto’s. De zon heeft daarnaast een positief effect op de bezichtigingen: mooie lichtinval, je woning lijkt ruim, tuin staat in bloei én het is langer licht. Over het algemeen zijn mensen vrolijker met mooi weer, dit heeft positief effect op de verkoper én koper.

2. Meer tijd in zomer

Jijzelf hebt misschien wel meer tijd, maar ook de makelaar heeft meer tijd voor bezichtigingen. Grote kans dat de afhandeling veel sneller verloopt in de zomer!

3. Minder concurrentie

Veel mensen kiezen ervoor om hun huis niet te koop te zetten in de zomervakantie. In deze tijd heb je dus minder concurrentie van andere woningverkopers! Dit is voordelig, want hierdoor staat je woning langer als één van de laatst toegevoegde huizen op de Funda-website.

4. Vakantiegangers of verhuizers

Wist je dat maar 20% van heel Nederland tegelijkertijd op vakantie gaat? Hou jezelf dus niet tegen vanwege deze reden. Daarnaast: mensen die in de zomer helemaal niet op vakantie gaan, sparen vaak geld, of sparen vakantiedagen op. Waarom? Grote kans dat zij binnenkort willen of gaan verhuizen. Dus je bereikt jouw potentiële kopers JUIST in de zomervakantie.

5. Huizenmarkt

De huizenmarkt blijft zich verbeteren, ook in de zomerperiode. Zet je huis dus nu te koop!

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Recommended Posts